Al 9-lea caz de coronavirus din România. 3 români din Italia sunt și ei infectați

mamă depresie femeie tristețe
Foto: Counselling / pixabay.com

Un al nouălea caz de coronavirus a fost confirmat în România. Este vorba despre un bărbat de 40 de ani din județul Hunedoara care s-a întors în țară venind de pe aeroportul din Bergamo, Italia, pe 26 februarie.

El făcuse o vizită în Brescia, Italia.

Din momentul întoarcerii în țară, el a fost izolat la domiciliu.

După câteva zile, el a făcut febră, așa că ieri s-a dus la un spital din Deva, unde i s-au recoltat probe, a declarat secretarul de stat Nelu Tătaru la postul de televiziune Digi24. A fost testat pentru virusul COVID-19, iar rezultatul a fost pozitiv.

Bărbatul urmează să fie internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

3 cazuri noi într-o singură zi

Tot azi a fost confirmat al 8-lea caz de infectare cu noul coronavirus, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba de un bărbat de 51 ani, din Olt, care a călătorit din Italia în același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct al acestuia.

Dintre acești 9 pacienți, 3 au fost declarați vindecați. Așadar, în acest moment, pe teritoriul țării noastre există 6 cazuri active.

Cel de-al 7-lea caz a fost anunțat tot vineri, 6 martie, fiind vorba de o colegă de clasă a tânărului de 16 ani, din Timișoara, și el infectat cu COVID-19. Adolescenta s-a aflat în proximitatea băiatului. Ea a fost confirmată pozitiv cu coronavirus Covid-19 și va fi transferată la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

3 români infectați în Italia

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că în Italia au fost identificați 3 români infectați cu COVID-19: unul în provincia Treviso, unul în Lombardia și unul în orașul Bologna (provincia Emilia – Romagna).

Persoana din Treviso are dublă cetățenie, română și a Republicii Moldova, cea din Lombardia română, iar cea din Bologna româno-italiană.

MAE reiterează importanța respectării cu strictețe a recomandărilor autorităților italiene, precum și necesitatea manifestării unei responsabilități individuale cu privire la respectarea măsurilor de prevenție, inclusiv din perspectiva limitării răspândirii virusului.

În acest context, MAE reamintește că cetățenii români din străinătate care doresc să solicite informații despre modul în care se manifestă virusul COVID-19, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și conduita preventivă, pot apela numărul +4021.320.20.20. Linia telefonică este destinată strict informării cetățenilor români și nu este un număr de urgență. De asemenea, informații actualizate sunt disponibile și pe site-ul MAE, în secțiunea dedicată COVID-19.