Al 14-lea deces din cauza coronavirusului. Este cel mai tânăr pacient de până acum

Spitalul Județean de Urgență Suceava. Foto: Wikimedia Commons

A fost înregistrat decesul cu numărul 14 din cauza coronavirusului, anunță Ministerul Sănătății din România.

Este vorba despre un bărbat de 52 ani internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava care a fost confirmat pozitiv în data de 23 martie și care a decedat în această după amiază.

Bărbatul suferea de obezitate și este cel mai tânăr pacient din România infectat cu SARS-CoV-2 care își pierde viața.

Iată ce vârste aveau și ceilalți români care și-au pierdut viața până acum:

– Al 13-lea deces. Este vorba despre o femeie din județul Caras-Severin în vârstă de 72 de ani tranferată în seara zilei de 24/03/2020 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, secția ATI, unde se afla din data de 21/03/2020. Pacienta nu avea istoric de călătorie și nici nu a fost identificat un contact pozitiv.

– Cazul 12: Bărbat, 74 de ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie și a fost internat în 22 martie în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică.

– Cazul 11: Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava – secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

– Cazul 10 – Bărbat, 59 de ani, pacient în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată.

– Cazul 9 – Femeie, 80 de ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată.

– Cazul 8 – Bărbat, 71 de ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată

Toți cei trei pacienți (cazurile 8, 9 și 10) aveau afecțiuni medicale cronice pre-existente (boli cardiovasculare, diabet).

– Al 7-lea deces s-a înregistrat în cazul unui bărbat în vârstă de 65 de ani, internat la Spitalul Universitar București, confirmat pozitiv în data de 21.03.2020. Pacientul necesita dializă și a fost contact de salon cu un alt pacient dializat, confirmat cu COVID 19 pe data de 20.03.2020 și care a fost transferat în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș unde a decedat.

– Al 6-lea deces fost înregistrat la un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat în secția ATI. Bărbatul a decedat în cursul zilei de luni, 23 martie, și tot în această zi a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

– Al 5 caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus a fost cel al unui bărbat de 71 de ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020, internat la Spitalul Județean Suceava din 21.03.2020. Persoana a fost internată anterior în secția de cardiologie.

– Al 4-lea deces a fost înregistrat luni, 23 martie, în cazul unei femei în vârstă de 72 de ani, internată în data de 21 martie în Spitalul Județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare).

– Al 3-lea deces s-a înregistrat în cazul unui bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. A fost confirmat pozitiv la COVID 19 în data de 19 martie și în data de 20 martie a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala).

– Al doilea pacient din România care a murit din cauza coronavirusului avea 74 de ani, era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – Bucuresti, unde fusese transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

– Primul deces din România a fost cel al pacientului în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și care a fost transferat în aceeași dată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.