Ajutor de până la 780 de euro pe lună pentru locuitorii săraci din Italia

roma
Palazzo Senatorio din Roma. Foto: Arpingstone via Wikimedia Commons

Guvernul italian a aprobat acordarea unei alocații cetățenești de cel mult 780 de euro pentru persoanele care trăiesc sub pragul sărăciei în Peninsulă.

Măsura se aplică și imigranților care au un permis valid de ședere și locuiesc în Italia de cel puțin zece ani. Alocațiile vor fi acordate începând cu 1 aprilie 2019.

O persoană are dreptul la cel mult 780 de euro pe lună, iar alocația va fi acordată pe o perioadă de cel mult un an și jumătate, perioadă în care beneficiarii trebuie să își caute un loc de muncă.

Pentru a fi eligibili, solicitanţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, printre care: să fie cetăţean italian sau să locuiască legal în Italia de cel puţin zece ani, să aibă un venit de sub 9.300 de euro şi să nu deţină active imobiliare cu o valoare de mai mare de 30.000 de euro.

Autoritățile italiene au anunțat că vor revizui cu atenție fiecare cerere primită pentru alocația cetățeanească, pentru a combate posibilele tentative de fraudare a sistemului.

Mai mult, potrivit legii, cei care încearcă să obțină acest beneficiu fără drept riscă între 2 și 6 ani de închisoare.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.