Ajutor de la stat. Pensionarii cu pensii mici vor avea în ianuarie venituri de 2.200 de lei

Gabriela Firea FOTO: Pagina personală de Facebook
Gabriela Firea FOTO: Pagina personală de Facebook

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității, a declarat că pensionarii care au pensii cuprinse între 1.000 și 1.600 de lei vor avea un venit de 2.200 de lei în luna ianuarie.

Banii în plus reprezintă un ajutor care se va acorda o singură dată pentru ca aceste persoane să poată plăti facturile la energie, care sunt mai mari acum.

Sprijinul va fi acordat diferențiat, în funcție de mărimea pensiei, astfel încât veniturile lor să ajungă la 2.200 de lei, a spus ministrul Familiei, Gabriela Firea. Banii vor fi acordați o singură dată, în prima lună a anului viitor, iar de acest sprijin vor beneficia aproximativ 2,5 milioane de pensionari, relatează postul de televizune Digi 24.

„Pensionarii cu veniturile cele mai mici primesc un ajutor, astfel încât oricine are pensia cuprinsă între 1.000 și 1.600 de lei să ajungă la venituri de 2.200 de lei în luna ianuarie. Astfel – și acestea sunt cifrele concrete – ajutorul va fi acordat diferențiat. Cine are pensia de 1.000 de lei va primi un ajutor de 1.200 de lei. Cine are pensia de 1.001 va primi un ajutor de 1.199 de lei. Cine are pensia de 1.002 lei va primi un ajutor de 1.198 de lei, iar ajutorul va scădea pe măsură ce pensia este mai mare. Astfel că persoanele cu 1.600 de lei pensie vor primi 600 de lei acest ajutor, sprijin financiar din partea guvernului”, a spus Firea.

Vă recomandăm și:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube și puteți vedea și alte reportaje și interviuri.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.