Ai nevoie de servicii funerare in Bucuresti? Iata ce trebuie sa stii!

Decesul unei persoane sau rude apropiate este o intamplare tragica, de multe ori neasteptata, care ne poate lovi cand ne asteptam mai putin.

Din acest motiv, multe persoane se pot pierde cu firea in fata acestei provocari, cazand prada disperarii sau sentimentelor puternice. Atat organizarea inmormantarii, cat si goana dupa acte si organizarea parastasului reprezinta factori de stres, care atarna cu greu pe umerii nostri in aceste circumstante funeste.

Avand in vedere timpul limitat de care dispunem, cea mai indicata solutie este sa apelam la o firma de servicii funerare din Bucuresti, care va fi alaturi de noi pentru a ne ajuta sa depasim aceste momente funeste. O firma de servicii funerare Bucuresti va poate pune la indemana toate solutiile necesare, pentru ca dumneavoastra sa petreceti aceste clipe grele alaturi de familia indurerata.

Astfel, firma de servicii funerare Bucuresti va raspunde apelului nostru, actionand cat mai rapid pentru a intocmi formalitatile impuse de legislatia in curs.

– constatarea decesului la locul producerii sale, de catre un cadru medical specializat;

– declararea decesului si eliberarea unui certificat atestator;

– intocmirea actelor pentru inhumare sau pentru incinerare;

– obtinerea avizelor necesare de la SANEPID, Procuratura etc.

Legislatia din Romania garanteaza, conform legii 263/2010, art. 121, un ajutor de deces tuturor persoanelor asigurate (Salariate sau pensionate), precum si rudelor acestora. Astfel, pentru a beneficia cat mai rapid de acest ajutor, va trebui sa prezentati urmatoarele acte:

– Talonul de pensie original al decedatului;

– Actul de identitate al solicitantului;

– Cerere tip pentru obtinerea ajutorului de deces;

– Dovada ca au fost suportate cheltuielile ocazionate de deces – se va face prin facturile doveditoare sau prin declaratie notariala pe propria raspundere.

– Certificatul de deces in original (acesta poate fi obtinnut doar in urma constatarii decesului de catre un cadru medical autorizat, pus la dispozitie de catre firma de servicii funerare Bucuresti).

In plus, o firma de servicii funerare din Bucuresti va fi alaturi de noi si se va ocupa de toate actele si formalitatile necesare pentru organizarea unei inmormantari care sa-i cinsteasca amintirea celui plecat dintre noi:

– obtinerea unui loc de veci si reconditionarea acestuia;

– intocmirea actelor pentru repatriere sau pentru expatriere, in cazurile speciale;

– Imbalsamarea, toaletarea si transportul persoanei decedate.

Din acest motiv, in eventualitatea unui deces, putem face cu incredere apel la o firma de servicii funerare Bucuresti, care se va ocupa de tot procesul cu respect, empatie si profesionalism. De asemenea, o casa de pompe funebre specializata va poate oferi si pachete speciale pentru inmormantare, dar si obiecte de cult, necesare unui bune desfasurari ale funestului eveniment, respectand traditia si datinile din popor. Iata care sunt serviciile puse la dispozitie de catre firma de servicii funerare Bucuresti:

– comandarea articolelor religioase si a celor necesare randuielilor bisericesti (lumanari, candele, prosoape, batiste, etc.);

– achizitionarea, transportul si livrarea sicriului, a crucii si a accesoriilor corespunzatoare;

– inchiriere catafalc cu lumini si capac frigorific;

– realizarea aranjamentelor florale, a coroanelor si a jerbelor cu mesaje personalizate de la cei apropiati;

– comandarea produselor alimentare, de post sau de dulce (coliva, colaci, etc.);

– organizarea pomenirii, fie la cimitir, fie la restaurantul pus la dispozitie de catre firma de servicii funerare Bucuresti.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.