Agricultura pentru toți. O companie din România va lansa cel mai ieftin tractor

FOTO: irum.ro
FOTO: irum.ro

Proprietarul Ruris, producător de moto-utilaje, Cătălin Stroe, a declarat că a proiectat un tractor de mici dimensiuni care va costa câteva mii de euro și va putea fi achiziționat de oricine care are câteva hectare de teren agricol, potrivit zf.ro.

Utilajul agricol urmează să aibă între 12 și 30 CP, tracțiune 4X4 sau doar spate și cutie de viteze manuală.

„Tractorul va costa sub 10.000 de euro. Am realizat deja primele prototipuri. Spre exemplu, vom avea motoare diesel de generaţie nouă şi acesta va putea ara cu două trupiţe“, a spus Cătălin Stroe, potrivit zf.ro.

În comparație, un tractor pentru o fermă mare costă în jur de 250.000 de euro. De exemplu, la acest preț se poate achiziționa un tractor New Holland T9, cu o putere de 560 de cai, cu roţi duble pe față și pe spate, cu ridicător hidraulic în trei puncte. Are și un sistem integrat cu autoghidare prin satelit.

Ruris are la Craiova un atelier de cercetare, unde se proiectează și se dezvoltă diverse motoutilaje. Piesele sunt aduse de furnizori internaționali.

Cătălin Stroe crede că cererea de utilaje agricole va crește în următorii ani, în condițiile în care aproape jumătate din populația țării trăiește în mediul rural.

În 2015, Ruris a avut o creștere a cifrei de afaceri cu 73% și a ajuns la 11,7 milioane de euro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.