Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinul Pfizer anti-COVID

Vaccinarea a început deja în Marea Britanie. Sursa: Captură YouTube The Telegraph

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul anti-coronavirus creat de companiile Pfizer și BioNTech, deschizând astfel calea pentru vaccinarea a 450 de milioane de cetățeni din Uniunea Europeană, anunță Deutsche Welle.

Inițial, decizia urma să fie luată în data de 29 decembrie, însă mai multe țări europene, printre care și Germania, au făcut presiuni pentru ca autoritatea de reglementare să ia această decizie mai repede, dat fiind valul de noi cazuri de coronavirus cu care se confruntă mai multe țări membre UE.

După ce a primit undă verde din partea Agenției Europene a Medicamentului, etapa finală este să fie aprobat și de Comisia Europeană, decizie care urmează să fie luată tot astăzi.

„Acum vom acționa rapid. Mă aștept la o decizie din partea Comisiei Europene în această seară”, a scris pe Twitter Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen anunțase deja că în Uniunea Europeană campania de vaccinare ar urma să înceapă în perioada 27-29 decembrie.

Pregătirile pentru distribuirea vaccinului în toate țările membre UE se fac în contextul descoperirii unei noi tulpini de coronavirus, mult mai contagioasă, în Marea Britanie.

Oficialii de la Agenția Europeană a Medicamentului au declarat într-o conferință de presă că, foarte probabil, vaccinul va fi eficient și împotriva acestei noi tulpini.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.