AFC Hermannstadt a dat de pământ cu FCSB în Cupa României: 3-0!

Roș-albaștrii au fost nimiciți la Sibiu. Foto: Captură Digisport

După ce a părăsit Liga Europa, fiind răpusă de gruparea italiană Lazio Roma, FCSB a fost eliminată și din Cupa României, de această dată de o formație care face primii pași în fotbalul mare: AFC Hermannstadt.

Sibienii, care sunt implicați în lupta pentru promovarea în Liga 1, s-au calificat în semifinalele Cupei României, după ce au trect, pe teren propriu, de echipa lui Nicolae Dică cu scorul de 3-0.

FCSB nu a contat pe terenul greu de la Sibiu, gazdele controlând ostilitățile încă din start. Rusu a deschis scorul după o greșeală de amator făcută de Bălașa, în timp ce Blănaru a dublat avantajul sibienilor, după o altă bâlbă comică făcută de apărarea vice-campioanei României.

AFC Hermannstadt a făcut spectacol și în repriza secundă, când jucătorii micuței formații au reușit câteva combinații interesante, spre deliciul publicului spectator, venit în număr mare în tribunele decrepitului stadion din Sibiu. Rusu a încălzit atmosfera cu un nou gol în poarta apărată de Bălgrădean, după o oră de joc, în timp ce vedetele bucureștenilor, Budescu, Man sau Gnohere n-au izbutit mai nimic la celălalt capăt al terenului.

Este al doilea eșec crunt suferit de ”roș-albaștri” în ultimele zile, FCSB încasând cinci goluri în deplasarea de pe Stadio Olimpico, în Liga Europa.

De cealaltă parte, AFC Hermannstadt este la cea mai importantă performanță din scurta sa istorie, care a început în 2015. Antrenorul sibienilor, Alexandru Pelici, a eliminat-o pe FCSB din Cupa României și în sezonul trecut, când o pregătea pe Dacia Mioveni, o altă formație din liga secundă.

În semifinalele Cupei României, alături de sibieni s-au calificat și medieșenii de la Gaz Metan. Celelalte două semifinaliste vor fi decise în urma partidelor FC Botoșani – Politehnica Iași și Universitatea Craiova – Dinamo, ambele fiind amânate din cauza vremii.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.