O familie din Prahova a început, în urmă cu trei ani, o afacere cu zmeură. În 2011, Vasile Petrescu, proprietarul culturii, a plantat butaşi de zmeur pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi.
Acum, după trei ani, bărbatul recoltează fructele toată luna iulie, câte 50 de kilograme o dată la două zile.
Fructele culese de membrii familiei sunt puse în lădiţe şi trimise clienţilor care au comandat zmeura. Comenzile vin, în mare parte, de pe internet.
Pentru agricultorul prahovean, cultivarea zmeurei a fost un hobby, dar se poate transforma în afacere. În restul anului, Petrescu se ocupă de o firmă de amenajări interioare şi exterioare.
În ceea ce privește investiția inițială, acesta a spus că banii au fost necesari doar pentru butași, în rest fiind vorba doar de muncă fizică. Ulterior, plantația a fost dotată cu un sistem de irigare.
Asta face ca în prezent, costurile plantației să includă și factura la apă sau cumpărarea lădițelor și a caserolelor.
Atunci când nu reușesc să vândă întreaga cantitate de zmeură de la un cules la altul, familia Petrescu o transformă în dulceață și sirop sau o congelează.
Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România și în lume, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: