Cake Expert. Au început la parter de bloc, iar acum fac 600.000 € / an

nicoleta cezar gumeni
Nicoleta și Cezar Gumeni au început afacerea cu prăjituri în 2009. Foto: Facebook

Nicoleta şi Cezar Gumeni, doi antreprenori din Iaşi, au deschis în 2009 prima cofetărie Cake Expert la parterul unui bloc, iar în prezent au ajuns la o cifră de afaceri de 600.000 de euro, relatează „Ziarul financiar”.

Au început businessul cu un laborator de prăjituri la parterul unui bloc, iar acum dețin un laborator şi patru puncte de vânzare. În fiecare zi, lanțul de cofetării are aproximativ 300-350 de clienţi.

„Cake Expert şi-a început activitatea în 2009 într-un mic spaţiu de la parterul unui bloc din Iaşi. Unitatea respectivă asigura spaţiul necesar funcţionării unui laborator de cofetărie-patiserie, dar şi a unui punct de desfacere. După câţiva ani spaţiul a devenit neîncăpător pentru numărul din ce în ce mai mare de angajaţi, astfel încât laboratorul a fost mutat într-o unitate de 200 de metri pătraţi”, a povestit Cezar Gumeni, cofondator al cofetăriilor Cake Expert, pentru sursa citată.

Cu peste 15 ani de experiență în domeniu, Nicoleta Gumeni are la activ numeroase prezentări și demonstrații tehnice oferite patiserilor din țară și din străinătate, precum și multe participări la simpozioane, traininguri și târguri de specialitate din Europa.

Cofetarii de la Cake Expert fac torturi, cozonaci, prăjituri, tarte, brioșe, bomboane, acadele și produse de patiserie.

„Obiectivul Cake Expert este de a impune excelența în peisajul ieșean în ceea ce privește produsele tradiționale de patiserie și cofetărie, prin rețete autentice, ingrediente naturale și prezentarea deosebită a produselor. Fiecare client asociază imediat produsele Cake Expert cu tradiția și gustul de odinioară. Respectăm întotdeauna rețetele, folosim numai ingrediente proaspete și naturale (fără aditivi, conservanți sau premixuri)”, se arată pe pagina de Facebook a lanțului de cofetării.

cake expert
Foto: Facebook Cake Expert
cake expert
Foto: Facebook Cake Expert
cake expert
Foto: Facebook Cake Expert
cake expert
Foto: Facebook Cake Expert
cake expert
Foto: Facebook Cake Expert

Doi tineri antreprenori români fac 70.000 € / an. Afacerea care le-a adus succesul

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și despre alte idei de afaceri, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.