Afacere simplă pe litoral cu profit de 90.000 de euro într-o vară

Vacanțe în România FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Vacanțe în România FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Se fac amenajări pe plajele care urmează să fie scoase la licitație de Apele Române, în mai puțin de două săptămâni. Potrivit Digi24, este vorba despre 79 de sectoare, din care mai mult de jumătate au fost extinse în 2015, pe banii Uniunii Europene.

Cea mai mare concurență se așteaptă să fie pe cele 13 subsectoare de plajă nouă din Mamaia. Înscrierile firmelor se face până pe 11 mai, iar licitațiile vor avea loc în perioada 15 – 18 mai. Potrivit Digi24, costurile pentru închirierea unei plaje și cheltuielile cu angajații și taxele ajunge într-un sezon la 30.000 de euro, însă profitul poate fi și de trei ori mai mare.

Plajele se vor extinde și mai mult. Uniunea Europeană va aproba anul acest proiectul de finanțare pentru a doua etapă de combatere a eroziunii costiere și reabilitarea plajelor turistice românești din sudul litoralului.

Potrivit președintelui companiei care a supravegheat lucrările de reabilitare și extindere a plajelor din Mamaia și Constanța, Gheorghe Boeru, este vorba despre 11 loturi, începând cu zonele Periboinea şi Edighiol, apoi zona Cazinoului din Mamaia, plajele din Agigea, Eforie, Costineşti, Olimp, Venus, Neptun, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche.

La finalul primei etape de reabilitare a plajelor, încheiată în noiembrie 2016, ABADL a reuşit să obţină extinderea cu 46 de hectare a plajelor prin lucrări de înnisipare realizate în cadrul a cinci zone distincte din Mamaia şi Constanţa.

Suprafeţele de nisip au fost extinse cu lăţimi de peste 100 metri prin pomparea din adâncuri a peste 3.500.000 mc de nisip, pe lungimea totală de peste 7,3 km de litoral şi construcţia de diguri de protecţie şi diguri submerse, din acropozi.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.