Florentina Sandu a pornit o mică afacere cu rațe Pekin, pe care le crește în curtea casei sale dintr-o comună situată în apropierea Bucureștiului.
Bazându-se pe o concurență scăzută, Florentina Sandu a început să crească, în primăvara acestui an, rațe Pekin, considerate o delicatesă atât pentru carne, cât și pentru ficat.
Ea a povestit că investiția a fost una minimă, deoarece folosește pentru creșterea rațelor Pekin heleșteul din curtea casei.
”Acum un an, ne-au spus niște prieteni de rațe, spuneau că ei au crescut și li s-au trecut foarte bine și că nu au avut atâtea rațe câte li s-au cerut. Așa am început și noi să creștem rație: am cumpărat 120 de boboci de rață și, având deja heleșteul, am redus la minimum investiția. Îmi amintesc că ne-a costat 5 lei pentru fiecare boboc”, a povestit crescătoarea de rațe.
Afacere cu rațe Pekin: Prețul ține departe clienții
Chiar dacă kilogramul de carne de rață Pekin se vinde cu 30 de lei, iar cel de ficat cu 60 de lei, profitul se lasă însă așteptat, pentru că în România nu există încă o piață dezvoltată pentru acest tip de delicatesă. În plus, și prețul ridicat este un motiv pentru care consumatorii ocolesc carnea de rață.
Florentina Sandu a explicat însă că rațele Pekin mănâncă foarte mult pentru că și cresc foarte repede.
“Nouă ne este greu chiar dacă avem porumb, grâu și floarea-soarelui din producție proprie. Ele cresc foarte repede, pentru că și mănâncă mult le dăm trei butoaie de 200 de kilograme de furaj într-o lună. Asta în condițiile în care sunt toată ziua pe baltă și mai găsesc și acolo câte un pește”, după cum a spus crescătoarea de rațe Pekin , pentru agrointel.ro.
Ea a adăugat că prețul ridicat al cărnii de rață Pekin reflectă calitatea și investiția făcută în creșterea lor, iar formarea unei rețele de clienți ar face business-ul profitabil.
Până atunci, rațele Pekin crescute liber rămân scumpe chiar și pentru restaurante, Florentina Sandu povestind că la un moment dat a livrat pentru un astfel de local din Capitală.
”Le-a mers foarte greu, deși era local foarte bun cu o clientelă selectă. Se pare că nici acolo oamenii nu își permiteau să consume rață crescută în mod natural, la țară. Deși cei de la restaurant au fost încântați de gust, au spus că prețul pe preparat iese foarte scump”, a adăugat crescătoarea.
Foto: Alexas_Fotos / pixabay.com
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: