Aeroportul Băneasa se redeschide după 9 ani. Ce companii vor zbura de aici

aeroportul băneasa

Foto: Magercu / Wikipedia.org

Aeroportul Băneasa din nordul Bucureștiului se redeschide luni, 1 august, după ce timp de 9 ani a fost închis, anunță Radio România Actualități.

Reluarea curselor comerciale (de linie) se face după 9 ani în care aeroportul a fost închis pentru aceste zboruri și a trecut printr-un program de modernizare a clădirilor și a echipamentelor aeroportuare.

Trei companii sunt deja pregătite să înceapă cursele de linie și charter pe Băneasa, a declarat George Dorobanțu, directorul Companiei Aeroporturi București: „Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță. Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău.”

Foto: Magercu / Wikipedia.org


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version