Adversara Simonei Halep în optimile Australian Open

Naomi Osaka FOTO: si.robi/Wikimedia Commons
Naomi Osaka FOTO: si.robi/Wikimedia Commons

S-a aflat și adversara Simonei Halep în optimile Australian Open. Este vorba despre japoneza Naomi Osaka, care s-a calificat pentru prima dată în carieră în optimile de finală ale unui grand slam. Jucătoarea niponă, cu origini haitiene, în vârstă de 20 de ani, ocupă locul 72 în topul WTA.

Osaka a ajuns în optimi după ce a învins-o pe cea mai bună jucătoare a Australiei, Ashleigh Barty, locul 18 WTA. Viitoare adversară a Simonei Halep a avut cea mai bună clasarea în topul mondial al jucătoarelor de tenis în octombrie 2016, când a ocupat locul 40. Îi place să joace ofensiv, are 1,80 înălțime și primul serviciu ajunge la peste 180 de kilometri pe oră.

Simona Halep a reușit o victorie dramatică în fața lui Lauren Davis și s-a calificat în optimile Australian Open. Au fost 48 de game-uri disputate. Simona Halep a pierdut primul set cu 4-6, l-a câștigat pe al doilea cu 6-4, iar în cel decisiv a învins cu 15 – 13.

Într-un comentariu pe Republica.ro, jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că, în timpul meciului, a crezut de mai multe ori că Simona Halep va pierde.

„Dacă făceam pronosticuri la pariu de-a lungul celor peste 3 ore, ajungeam în sapă de lemn. De nu știu câte ori am crezut că Simona a pierdut.

De nu știu câte ori, că a câștigat. Când Davis părea că nu mai e în stare nici să-și arunce mingea la serviciu, învia, incredibil, „din pumni” și expedia niște lovituri de rever cu două mâini, împușcate, plate, ascuțite până la durere, cum n-am văzut decât la uriașe ale tenisului, Serena Williams, Chris Evert, Venus Williams, Sharapova…”, spune Cristian Tudor Popescu, în comentariul de pe Republica.ro.

FOTO: si.robi/Wikimedia Commons