Adrian Năstase îl dă în judecată pe președintele Iohannis, după ce i-a retras decorația

adrian năstase
Foto: Pagina de Facebook Adrian Năstase

Fostul premier Adrian Năstase a anunțat că îl va da în judecată pe președintele Klaus Iohannis, după ce acesta i-a retras decorația Steaua României în grad de Mare Cruce.

Năstase primise această distincție în 2002, când era în culmea puterii sale.

„Am trecut într-o altă fază, am făcut o plângere prealabilă, urmează o acțiune în instanță, pentru că după părerea mea e vorba de un gest discreționar în condițiile în care textul respectiv nu oferă niciun fel de garanție de stabilitate în ceea ce privește acordarea sau retragerea decorațiilor”, a spus Năstase la România TV.

Potrivit legii, decorațiile pot fi retrase în cazul persoanelor care au primit o condamnare la închisoare cu executare.

Președintele Klaus Iohannis, a semnat la mijlocul luniii decembrie decretele privind retragerea decorațiilor celor care au condamnări penale, printre care Adrian Năstase, Miron Mitrea, Dan Voiculescu, Mircia Muntean și Ionel Manțog.

”A te raporta la ce s-a intamplat acum 12 ani și a reexamina acele lucruri este absolut aberant. (…) Într-un fel mi se pare un gest absolut meschin și cu asta încheiem un capitol care mă deranjează”, a afirmat Adrian Năstase, la România TV, potrivit Mediafax.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.