Adrian Merge, fost campion la judo, a murit la doar 35 de ani

Judoka Adrian Merge FOTO: Facebook/via ebihoreanul.ro
Judoka Adrian Merge FOTO: Facebook/via ebihoreanul.ro

Adrian Merge, fost judoka, a murit la dor 35 de ani, a anunțat clubul CSM Oradea, acolo unde sportivul a activat în decursul carierei sale.

Potrivit ebihoreanul.ro, care citează surse apropiate ale lui Adrian Merge, acestea a decedat în noaptea de joi spre vineri, după ce a suferit de o boală degenerativă.

„Din câte ştiu eu a suferit de o boală numită scleroză laterală, o boală degenerativă şi nu a mai putut fi tratat. A descoperit-o în urmă cu aproximativ 3-5 ani, atunci când a şi abandonat activitatea de sportiv de performanţă.

A făcut tot felul de tratamente şi în Italia şi Serbia, dar nu a mai putut fi salvat”, a declarat antrenorul Emil Morar, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Judo, pentru Bihoreanul.

Adrian Merge a fost multiplu campion național la toate categoriile de vârstă. În 2011 a participat la Campionatul Mondial de judo, la categorie 73 de kilograme. Cel mai important rezultat pe plan internațional l-a obținut în Olanda, la Rotterdam, în 2004. Este vorba despre medalia de bronz la Campionatul European de cadeți.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.