Adrian Copilul Minune a „electrizat” și publicul festivalului de la Bonțida

FOTO: Victor Arvunescu/Captură video
FOTO: Victor Arvunescu/Captură video

„Thank you, Tommy Cash! For your last ever performance at Electric Castle” (trad. Mulțumim, Tommy Cash pentru ultima ta apariție la Electric Castle), este mesajul transmis, la scurt timp, de reprezentanții festivalului Electric Castle, după ce DJ-ul a părăsit scena.

Reacția organizatorilor vine după ce DJ-ul a pus o manea, aceeași care a fost pusă și la festivalul Neversea. Potrivit imaginilor, publicul nu pare deranjat, ba chiar cântă melodia în cor.
Redactorul-șef de la Un site de muzică, Victor Arvunescu, a surprins momentul:

Imediat au apărut și reacții la postarea organizatorilor Electric Castle. Multe dintre ele sunt critice. „Era electric cumva festival de muzică rock și n-am știut?

Lineup-ul vostru e o șaorma cu de toate, dar măcar dădea impresia că promovează oareșce diversitate. Incredibil, să cenzurați un artist pe baza unui pseudo-intelectualism și a unui elitism idiot. Să-l cenzurați nu că a fost rasist sau a îndemnat la violență, ci că a pus o melodie care nu vă place, atâta tot…”, este unul dintre comentarii.

Alții îi acuză pe organizatorii Electric Castle de ipocrizie: „Sunteți penibili. Aproape tot rapul și hip hopul din ultimii ani au aceleași mesaje ca manelele, dar cu alea n-aveți nicio problemă. Ce să zic, foarte politicaly corect, mă așteptam la mai mult de la voi. Poate cândva, veți înțelege că manelele fac parte din cultura balcanică, chiar dacă vă plac sau nu. Cum a mai zis cineva pe aici, ăsta e rasism indirect”.

Tommy Cash, pe numele său adevărat Tomas Tammemets, este un rapper din Estonia.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.