Adjunctul de la Protecția Copilului Galați și-a dat demisia, după declarațiile despre fata plină de sânge

FOTO: Captură video

Directorul adjunct al Direcției pentru Protecția Copilului Galați, Ciprian Groza, și-a dat demisia din funcție.

Ieri, acesta a spus despre fata plină de sânge descoperită în weekend pe o stradă din Galați, care este dintr-un centru de plasament, că a fost „o întâmplare nefericită” și că a avut „un act sexual consimțit”.

Declarația acestuia a stârnit indignarea cetățenilor în contextul în care fata avea doar 14 ani, iar anchetatorii nu au stabilit încă dacă e vorba de un viol.

Fata primise învoire să iasă din centrul de plasament, în care se afla de aproximativ doi ani. Câteva ore mai târziu a fost găsită în stare de șoc pe un bulevard din Galați, plină de sânge.

Câțiva trecători, alături de doi agenți de la o firmă de pază particulară, au sărit să o îndrume spre ambulanță. În trecere era și o mașină de poliție, însă niciunul dintre cei doi agenți nu a coborât să o ajute pe fată.

Cei doi agenți sunt acum cercetați disciplinar și s-a decis ca în următoarea perioadă să facă patrulare pe jos.

„Pentru declarația revoltătoare care aparține directorului adjunct i-am cerut demisia de urgență. Demisia a și venit, o am aici. Este o declarație inacceptabilă, nu voi accepta niciodată asemenea declarații, mai ales că este vorba despre o instituție care are grijă de copii.

Luni am dispus o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat la Direcția pentru Protecția Copilului și dacă se fac vinovate și alte persoane voi lua măsuri.

După ce voi avea rezultatul anchetei, nu voi ezita să iau măsuri, indiferent de cine va fi găsit vinovat”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea, într-o conferință de presă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.