Adio, pandemie? Tot mai puține cazuri noi în România și în Europa

Foto: Pixabay

Pandemia de COVID-19 este pe o pantă descendentă pentru a treia săptămână la rând, numărul de cazuri noi diagnosticate fiind tot mai mic pe zi ce trece.

Astfel, în această săptămână, în întreaga lume au fost confirmate puțin peste 638.000 de cazuri, un număr cu 14% mai mic decât cel înregistrat în săptămâna trecută. În Europa, regresul săptămânal al pandemiei de COVID-19 este de 17%.

România se află pe locul 2 în Europa la scăderea numărului de cazuri zilnice, fiind, cu o medie de doar 600 de cazuri pe zi, la -37%, asemenea Serbiei.

Cea mai importantă scădere a numărului de cazuri diagnosticate de COVID-19 s-a înregistrat în această săptămână în Polonia (-43%).

Scăderi peste 30% au fost semnalate în multe țări europene, printre care Austria, Croația, Germania, Marea Britanie, Ungaria și Italia.

Exită și țări unde virusul nu se dă bătut. Thailanda este ţara în care epidemia de Covid-19 accelerează cel mai puternic (+52%, 3.700 de cazuri pe zi) dintre ţările care au înrtegistrat cel puţin 1.000 de contaminări zilnice în săptămâna care a trecut.

Situația este îngrijorătoare și în Argentina, cu +40%, respectiv Africa de Sud (+33%).

În India, deși numărul infectărilor zilnice a scăzut cu o cincime, tot sunt raportate aproape 300.000 de cazuri zilnice.

Indienii sunt primii și la decese, cu 4.155 de morți pe săptămână, în timp ce Brazilia se apropie de 2.000 de victime la fiecare șapte zile.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.