Adeverință dată de un preot: „Nu pune alcool în gura lui. Așa să-i ajute Dumnezeu!”

FOTO: Greatnews.ro
FOTO: Greatnews.ro

Un bărbat a depus un jurământ mai puțin obișnuit. Un localnic din Tășnad, județul Satu Mare, care are probleme cu dependența de alcool a mers la preotul din sat și a jurat în scris că nu mai bea până în decembrie 2020.

Potrivit jurnaliștilor locali de la presasm.ro, jurământul a primit și un număr de înregistrare și există o adeverință cu parafa bisericii și semnătura preotului.

Bărbatul a promis că nu va mai bea alcool deloc, în afară de 1 litru de bere pe zi. „Prin prezenta, noi, Oficiul Parohial Tășnad, adeverim că domnul D. Otillo, din Tășnad, județul Satu Mare, a depus jurământ ca începând de azi, 17.06.2019, ora 0.00, și până la Crăciunul din 2020, nu pune alcool în gura lui, în afară de un litru de bere pe zi. Așa să-i ajute Dumnezeu”, se arată în documentul obținut de PresaSM.

Jurnaliștii din Satu Mare mai precizează că erau chiar mai multe variante: „deloc, 100 ml de tărie, două sticle de bere, 500 ml de vin etc. Ideea este că ei cer adeverință din două motive: să le arate potențialilor angajatori că nu consumă deloc sau consumă cu moderație alcool”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.