Se înmulțesc adăposturile de protecție civilă. Bisericile și pensiunile sunt obligate să le amenajeze

Bisericile, sălile sportive, hotelurile sau pensiunile care au aria desfășurată de cel puțin 600 de metri pătrați trebuie să aibă adăposturi de protecție civilă.

Decizia a fost adoptată de Guvern printr-o hotărâre care completează lista de clădiri obligate să aibă adăposturi.

Lăcașurile de cult importante și sălile sportive, cu capacitatea de cel puțin 400 de locuri pe scaune, cât și stațiile de metrou trebuie să asigure adăpostirea civililor.

Nu pot fi amenajate adăposturi de protecție civilă în extinderile de clădiri cu destinație pentru cultură clasificate ca monumente istorice, scrie Profit.ro.

Adaposturile de protectie civila sunt spatii special amenajate pentru protectie si situatii specifice, proiectate, executate, dotate, echipate si autorizate potrivit normelor si instructiunilor tehnice elaborate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si aprobate de Ministrul Administratiei si Internelor.

Măsura afectează în principal hotelurile și pensiunile. Foarte multe dintre aceste spații de cazare vor trebui să își amenajeze un adăpost de protecție civilă, la subsol.

Guvernul a eliminat obligativitatea amenajării unor astfel de spații pentru clădirile proiectate cu subsol cu o suprafață mai mică de 600 metri pătrați, invocând costurile mari ale implementării acestei măsuri.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.