Activități pe care le poți face pentru a te simți cât mai bine acasă

Foto: Pexels.com

Fiindcă în această perioadă trebuie să petreci cât mai mult timp acasă, trebuie să faci tot posibilul să te simți bine. Acest lucru poate fi complicat mai ales dacă ai copii mici și cu atât mai mult odata cu venirea primăverii, vremea fiind din ce în ce mai frumoasă.

Zilele în care obișnuiai să petreci mai mult timp la muncă decât acasă au trecut, iar pentru o perioadă nedeterminată trebuie să-ți concentrezi atenția pe lucratul de acasă sau pe alte activități. Iată câteva dintre acestea:

Pregătirea curții și a terasei

Chiar dacă întreaga lume pare să se fi pus pe pauză, asta nu înseamnă că timpul nu își continuă cursul normal. Primăvara este chiar după colț, iar curtea ta are nevoie de atenție. Pregătește-te pentru sezonul cald prin plantarea florilor și a gazonului, cu gândul la serile de relaxare alături de prieteni și familie, cu ajutorul cărora vei putea sărbători ieșirea din starea de urgență. De asemenea, pentru a transforma curtea din spate într-o veritabilă oază de liniște și inspirație, alege un iluminat inteligent outdoor. Cu ajutorul acestuia vei putea să te bucuri de o atmosferă și o ambianță inedită, perfectă pentru serile în care vrei să iei o gură de aer proaspăt.

 

Dacă ai ascuns mobilierul de pe terasă în garaj sau într-un spațiu de depozitare, e timpul să îl reinstalezi. Nu oricine are norocul de a munci de acasă, iar atunci când ești printre cei care se pot relaxa în timp ce lucrează, un șezlong sau un scaun confortabil te vor ajuta să rezolvi orice problemă. Chiar și atunci când trebuie să continui să muncești de la sediul firmei în fiecare zi, alege un weekend în care să amenajezi curtea din spate și terasa. Astfel, te vei putea relaxa în fiecare seară după program, într-un mediu sigur și liniștit.

Redecorarea pereților

Dacă ai copii, ești obișnuit cu pofta celor mici de a se exprima prin proiecte creative și cât mai multă culoare. Când trebuie să stai acasă și să-i distrezi pe copii, poți trece la redecorarea pereților. Fie că e vorba de schimbarea radicală a culorilor sau doar de agățarea unor tablouri și fotografii de familie, cei mici vor fi mai mult decât bucuroși să-ți dea o mână de ajutor. Chiar dacă zilele acestea nu este recomandat să ieși din casă decât pentru nevoi urgente, ai la dispoziție nenumărate site-uri de unde poți comanda cele necesare pentru proiectul tău: vopsea, rame, cuie, ciocane, trafalet și tot ce trebuie. Distanțarea socială nu poate fi depășită cu zâmbetul pe buze dacă nu te încumeți să încerci ceva nou. Discută cu întreaga familie despre culorile vii care ar putea reîmprospăta atmosfera și pregătește-ți casa pentru venirea primăverii. Vei putea observa efectele pozitive imediat ce adaugi culoare casei tale. Perioada aceasta dificilă cere o activitate care să te scoată cu adevărat din monotonie.

Grădinărit

Pentru cei norocoși, viața la casă are multe beneficii, iar spațiul este doar unul dintre acestea. Fie că vrei să-ți instalezi o piscină sau să mărești suprafața zonei de relaxare de pe terasă, opțiunile sunt nenumărate. Dacă vrei să ai la dispoziție legume proaspete și ești pasionat de grădinărit, trebuie să te ocupi cât mai repede de acest proiect. Perioada de semănare a legumelor este limitată, așa că nu irosi timpul. Momentele în care simți că te plictisești acasă sunt cele mai potrivite pentru a descoperi un nou hobby pe care să-l abordezi cu plăcere. Oricât de mică ar fi zona pe care o poți folosi pentru a planta cele necesare, alege legume și plante aromatice care sunt pe gustul întregii familii. Află ce legume poți planta în funcție de luna în care începi să pregătești pământul pentru grădinărit.

 

Folosește în favoarea ta timpul pe care îl ai la dispoziție și nu înceta să faci din casa ta un adevărat sanctuar. Felul în care te raportezi la această criză mondială care te obligă să stai acasă îți va ajuta întreaga familie să rămână optimistă, distrată și sănătoasă.

 

Sursa foto: pexels.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.