Activități de weekend pentru întreaga familie în timpul pandemiei de coronavirus

Foto: Pexels

Activitățile de weekend, concediile și alte forme de distracție în aer liber se schimbă radical în această perioadă în care ești obligat să petreci mai mult timp în casă.

Ca orice situație fără precedent, aceasta are nevoie de idei creative și puțin optimism pentru a o putea depăși. Nu te gândi că nu mai ai nicio șansă de a te distanța de știrile dramatice de la televizor, ci încearcă să găsești soluții de a te distra cu familia ta la fel ca înainte de pandemie. Iată câteva idei:

Grătar în curte

Chiar dacă nu ai invitați din afara locuinței, grătarul din weekend poate rămâne un obicei cu care întâmpini temeinic primăvara și sezonul cald. Nimic nu se compară cu prânzul în aer liber în zilele de weekend, la liniștea pomului din curtea din spate. Optează și pentru un balansoar care trebuie să facă neapărat parte din peisajul văratic de acasă. Perioada de distanțare socială te poate aduce mai aproape de familia ta și îți oferă timp prețios pentru a ajunge să-ți cunoști mai bine copiii. De asemenea, printr-o activitate distractivă vei reuși să te detașezi de evenimentele care se petrec în lume și să te relaxezi cu printr-o activitate aproape tradițională.

Curățenie generală

Cel mai probabil, curățenia generală nu se afla pe lista activităților distractive de weekend, însă situațiile neobișnuite îți vor schimba total perspectiva. Curățenia este o activitate care îți ocupă o mare parte a timpului dintr-o zi, dar dacă o faci alături de întreaga familie va fi cu atât mai plăcută. Timpul pe care îl petreci făcând curățenie te ține departe de articolele de pe social media care urmăresc evoluția virusului Covid-19 și de gândurile negative. Îngrijorarea va fi mereu în mintea ta dacă ai prea mult timp liber și nu vei reuși să te concentrezi pe lucrurile cu adevărat importante. Curățenia de primăvară nu este doar necesară pentru a face ordine în lucruri, ci și pentru a-ți face ordine în gânduri.

Întâlniri video cu întreaga familie

Când ai o familie numeroasă și majoritatea membrilor trăiesc în colțuri diferite ale țării sau chiar ale lumii, revederea e greu de realizat. Însă cu ajutorul tehnologiei, nici carantina, izolarea sau distanțarea socială nu te mai pot ține departe de cei dragi. Organizează o întâlnire cu ajutorul unei aplicații pentru videoconferințe și apeluri video într-un weekend, pentru ca fiecare persoană să aibă suficient timp liber. Vei putea, pe această cale, să îți amintești de zilele bune și să faci planuri pe viitor. Copiii tăi vor avea ocazia să își revadă rudele și să afle mai multe despre istoria familiei lor. În această perioadă trebuie să adaptezi socializarea și comunicarea la felul în care se desfășoară lucrurile. Dacă nu poți ieși din casă pentru a-ți vizita rudele și prietenii, adu-i tu mai aproape de tine pe cale virtuală.

Board games

Board games sau jocurile de societate sunt cea mai potrivită activitate pentru serile de weekend în familie. Acum că nici copiii nu mai pot sta la joacă sau la prieteni, vor fi nevoiți să redescopere bucuria timpului alături de părinți și frați. Jocurile sunt potrivite pentru orice vârstă, cu excepția copiilor foarte mici, și reprezintă o oportunitate perfectă pentru a colabora în echipă cu membrii familiei tale. Strategiile, rezolvarea problemelor și multe alte tactici sunt perfecte pentru a relaționa cu ajutorul jocurilor, iar dorința de a câștiga te va ajuta să te distrezi, fără să te mai gândești la ceea ce se petrece în societate măcar pentru o seară.

 

Activitățile de weekend alături de familie au acum scopul de a te detașa și de a te relaxa. Nu lăsa valul de informații să te descurajeze și gândește-te la viitorul pe care îl ai alături de toți cei dragi. De aceea, trebuie să prețuiești fiecare moment pe care îl poți petrece alături de ei, indiferent de loc și situație.

 

Sursa foto: pexels.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.