Activități de toamnă pentru familia ta

Sursa foto: unsplash.com/twinsfisch

Vremea începe să se răcească, dar toamna este un anotimp cu destule zile însorite, așa că ai toate motivele să ieși în continuare din casă și să te distrezi alături de familia ta. Ai o mulțime de opțiuni chiar și pentru zilele ploioase, așa că hai să începem lista de activități.

Bucură-te de culorile toamnei

Este momentul perfect să verifici prognoza meteo și să faci o excursie în natură. Explozia de culori te va fascina. Poți programa drumeții pe munte sau, dacă vrei să fii mai aproape de casă, poți merge o zi la pescuit. Este ocazia excelentă să îi înveți pe cei mici cum se prinde peștișorul de aur. Cu siguranță vă veți distra de minune. De asemenea, în această perioadă a anului, soarele este mai blând și nu va fi deranjant nici măcar la mijlocul zilei. Bălți sau râuri pe care puteți pescui sunt la tot pasul. Este o activitate extrem de relaxantă, care poate fi făcută alături de cei dragi. Mai ales că întreaga acțiune se va desfășura în aer liber, iar dacă peștele nu trage, vă puteți orienta spre un picnic. 

Mergeți la cules de fructe

Toamna e anotimpul în care livezile sunt pline de fructe, iar cineva trebuie să le adune. Dacă ai rude la țară, cu siguranță vor fi încântate de niște mâini de ajutor în plus. Dacă nu ai, vei găsi niște prieteni care au, așa că n-ar trebui să existe probleme. Veți avea de muncă, dar și satisfacțiile vor fi pe măsură. Gusturile toamnei sunt unice, de la cele ale merelor proaspăt culese, până la cel al mustului.

Intrați în atmosfera de Halloween

De câțiva ani încoace, Halloween-ul a devenit și la noi o tradiție. Copiilor le place să se costumeze, iubesc poveștile cu fantome, dar și dulciurile. Sărbătoarea e programată pe 31 octombrie, dar puteți începe pregătirile mai din timp. O vizită la Castelul Bran, unde cei mici să afle despre isprăvile Contelui Dracula, este perfectă în acest sezon. Puteți începe să faceți și costumele și să sculptați dovlecii. Toate aceste activități vă vor introduce în atmosfera Halloween-ului.

Ce să faci când afară e frig și plouă

Cât să mai croșeteze și bunica? În zilele mohorâte, poți începe să înveți să faci fulare și căciuli. Până la Crăciun, ai putea avea pregătite mai multe cadouri pentru cei dragi, lucrate manual. Și cei mici vor avea de lucru prin casă. Adunați frunze din care să faceți tablouri colorate, adevărate opere de artă. Când este frig, vă puteți petrece timpul și în bucătărie. Este sezonul plăcintelor cu mere și al clătitelor umplute cu cele mai bune dulcețuri. Alte opțiuni ar fi să puneți murăturile sau să faceți zacusca.

Așadar, nu veți avea timp să vă plictisiți în această toamnă. Totul este să fiți împreună, iar ideile cu siguranță vor veni de la sine.

Sursa foto: unsplash.com/twinsfisch

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.