Acoperișul nou al Primăriei Capitalei, luat de vânt

Acoperișul Primăriei Municipiului București a rezistat aproape trei ani. Foto: Mihai Munteanu / Facebook

La nici trei ani de la încheierea amplelor lucrări de renovare ale clădirii Primăriei Capitalei, acoperișul imobilului de lângă Parcul Cișmigiu a început să se dezintegreze.

Primăria Capitalei a stat șase ani în șantier, iar lucrările de modernizare și reabilitare au costat aproape 30 de milioane de euro.

Răutăcioșii ar spune că, în prag de alegeri, primarul Gabriela Firea nu mai are toate țiglele pe casă. Vântul puternic care a suflat în ultimele zile a smuls mai multe bucăți din acoperișul clădirii.

Imobilul de pe Bulevardul Elisabeta este considerat monument de arhitectură clasa A, fiind alcătuit dintr-un tronson în forma literei E, cu latura mare adiacentă bulevardului.

Primăria Municipiului București. Foto: PMB

Clădirea a trecut cu bine peste patru seisme importante, care îi slăbiseră, totuși, structura. Renovarea sediului Primăriei Municipiului București a cuprins și un proces de izolare antiseismică a bazei clădirii, o metodă folosită și la consolidarea Arcului de Triumf.

Chiar și așa, se pare că unele lucrări au fost făcute cam de mântuială, iar puriștii se plâng de aproape toate ideile stilistice alese de cei care au renovat sediul Primăriei Capitalei.

În cei șase ani cât a stat departe de casă, instituția a plătit chirii în valoare de 20 de milioane de euro.