Accidentul cu 4 morți de pe DN2. Șoferul care l-a provocat a avut permisul suspendat de 4 ori și zeci de amenzi pentru viteză

FOTO: ISU Ialomița
FOTO: ISU Ialomița

Șoferul care este acuzat că a provocat accidentul de miercuri dimineață de pe DN2, în apropiere de localitatea Sintești, în urma căruia patru oameni au murit, iar alții cinci au fost răniți, are un istoric bogat în ceea ce privește încălcarea codului rutier.

Potrivit Digi24, bărbatul are permis de conducere din 2018 și i-a fost suspendat dreptul de a conduce de patru ori în patru ani. În același timp a strâns zeci de amenzi pentru viteză excesivă.

„Pentru astfel de oameni care produc adevărate tragedii, a omorât patru oameni prin nerespectarea regimului de viteză și intrarea în depășire, pentru astfel de oameni sancțiunile sunt încă prea moi, prea blânde”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.

În accident au fost implicate trei autoturisme și nouă persoane. Printre victime se află un minor de aproximativ 8 ani, care a suferit o fractură la picior, fiind dus la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Mai multe modificări au fost făcute în Codul Rutier printr-o ordonanță de Guvern. Însă, în Parlament, coaliția PSD-PNL-UDMR a adus mai multe amendamente prin care relaxau sancțiunile pentru șoferii recidiviști. Amendamentele au fost întoarse la Comisia de transporturi din Camera Deputaților.