Abandonul școlar crește în România. Este mult mai mare decât în UE!

rezultate evaluare națională 2018 tulcea
Foto: scoala5tulcea.ro

Comisia Europeană a anunțat că abandonul școlar din România este în creștere, fiind cu 6% mai mare față de media europeană.

„În ce privește cheltuielile pe educație, România rămâne la un nivel dintre cele mai reduse din UE. Acest decalaj e relevant mai ales în educația elementară. Acest domeniu este cheie pentru a preveni abandonul școlar și a asigura oportunități egale și viață unui segment important de populație”, a declarat oficial european Katia Berti, citată de Mediafax.

”Abandonul școlar timpuriu este crescut, cu peste 6 puncte față de media europeană. Competențele digitale. Pe bază statisticilor noastre, 29% din persoanele din România au abilități de competențe digitale, față de 58% cum e media europeană. Competențele trebuie îmbunătățite, a devenit o recomandare”, a mai spus șeful adjunct al Direcției Generală pentru Ocuparea Forței de Muncă din Comisia Europeană.

De asemenea, România are și unul dintre cele mai mari riscuri ale nivelului de sărăcie din Uniunea Europeană.

Experții europeni susțin că în țara noastră există mari inegalități de venituri, decalajele fiind de peste 6 ori mai mari față de media europeană.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: