A treia ordonanță militară: Se interzic deplasările, cu câteva excepții. Persoanele peste 65 de ani au voie să iasă între 11:00 și 13:00

Marcel Vela. Foto: Gov.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, au susținut marți seara, de la ora 22:00, o declarație de presă la sediul MAI.

Declarația ministrului Marcel Vela: 

„Cea mai gravă criză din ultimii zeci de ani a cuprins și România. Luăm măsuri mai dure, măsuri pe care le-am anunțat deja gradual, în primele două ordonanțe militare.

Vreau să vă asigur că de aici, de la pupitru, vă vorbim și în calitate de bunici, părinți. Ne aflăm ca și dumneavoastră, în situația în care nu ne-am văzut cele mai dragi ființe de zile întregi.

Comportamentul nostru, al tuturor, va face diferența pentru ce va urma. Ieșirea cu bine din această criză va depinde de noi toți.

În toată țara, aproximativ 27.000 de angajați MAI au format dispozitive pentru verificarea restricțiilor de mișcare.

Numărul mare de sancțiuni aplicate ne arată două lucruri: polițiștii și jandarmii sunt eficienți și știu să își facă treaba și este îmbucurător. Al doilea lucru este acela că sunt încă foarte mulți români care încă nu conștientizează pericolul la care se expun și îi expun și pe ceilalți.

Am emis Ordonanța Militară nr. 3 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19:


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version