A reacționat și Iohannis: Ce a spus despre referendum

klaus iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a avut, marți, prima reacție după referendumul pentru modificarea Constituției care a avut loc în weekend.

Referendumul, unul extrem de costisitor, nu a fost validat, pragul de 30% al prezenței la vot nefiind atins.

Iohannis, care nu comentase până azi pe marginea consultării populației pe tema redifinirii familiei în Constituție, a spus azi, la Palatul Cotroceni, că ”primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii și asumarea faptului că numai prin toleranță putem depăși împreună acele falii care riscă să ne dezbine”.

”Să lăsăm trecutului toate aluviunile de ură, indignare, gânduri negre și să ne îndreptăm energiile către viitorul nostru. Să facem pentru toți românii o țară în care să trăim în bună înțelegere, fără spaime și tulburări provocate de pericole imaginare. România aparține tuturor românilor. Deși diferiți, suntem toți români și vrem să mergem mai departe împreună într-o țară care și-a însușit și respectă valorile comune europene”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a fost să voteze singur la referendum, cu o oră înainte de închiderea urnelor, la Sibiu.

Iohannis a mai spus că în România ”este nevoie de o abordare matură și o deschidere către dialog a tututor actorilor relevanți din societate”.