A primit 81.000 € după ce a fost forțat să plece din companie. Șeful nu își dorea „bărbați cu chelie de 50 de ani”

chelie bărbat

Fotografie cu scop ilustrativ. Sursa: romyrwood / pixabay.com

Un angajat din Marea Britanie a primit despăgubiri în instanță de 81.000 de euro după ce managerul său l-a forțat să plece din companie, spunând că nu vrea o echipă alcătuită din „bărbați cu chelie de 50 de ani”, relatează CBS News.

Bărbatul în vârstă de 61 de ani a câștigat despăgubiri în valoare de 71.441 de lire sterline (circa 81.000 de euro) deoarece a fost forțat să își dea demisia, iar managerul său a făcut mai multe comentarii critice la adresa angajaților în vârstă și a spus că nu vrea „o echipă de bărbați cu chelie de 50 de ani”.

Suma de 81.000 de euro acoperă concedierea abuzivă și „daunele morale”.

Un tribunal din Regatul Unit a decis că Mark Jones, om de vânzări la Tango Networks, a fost forțat să plece din companie din cauza vârstei sale. Instanța a decis ca bărbatul să primească echivalentul salariilor pentru o perioadă de peste 12 luni.

Jones a început să lucreze la Tango Networks în 2019, pe când avea 59 de ani, și a lucrat acolo timp de 2 ani. În acest timp, managerul său, Philip Hesketh, a spus în mod repetat că își dorește o echipă de vânzări „energică și tânără”.

De asemenea, în 2020, când compania angaja noi oameni de vânzări, Jones a recomandat un candidat. Managerul l-a întrebat apoi pe Jones ce vârstă avea bărbatul. Când Jones i-a răspuns că avea 57 de ani, Hesketh a spus „Da, arăta bine”, dar a completat că voia pe cineva „mai tânăr” în acea poziție, și care ideal „ar fi femeie”.

Hesketh a mai spus că „nu vreau o echipă de bărbați cu chelie de 50 de ani – vreau să schimb dinamica”.

Ulterior, au fost aleși cei mai tineri 2 candidați, iar Hesketh a decis să îl înlocuiască pe Jones cu unul dintre aceștia.

În februarie 2021, Jones a fost pus oficial într-un plan de îmbunătățire a performanței. El a făcut o plângere către angajator, iar la 2 martie și-a dat demisia, motivând că este forțat să facă acest lucru din cauza vârstei sale.

Angajatorul lui Jones a susținut că bărbatul avea rezultate slabe la job, însă judecătorii au decis că angajatorul „nu a reușit să aducă dovezi convingătoare care să justifice acest fapt în mod obiectiv”.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Tango Networks, managerul Philip Hesketh nu mai lucrează în companie.

Foto: romyrwood / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version