A primit 81.000 € după ce a fost forțat să plece din companie. Șeful nu își dorea „bărbați cu chelie de 50 de ani”

chelie bărbat
Fotografie cu scop ilustrativ. Sursa: romyrwood / pixabay.com

Un angajat din Marea Britanie a primit despăgubiri în instanță de 81.000 de euro după ce managerul său l-a forțat să plece din companie, spunând că nu vrea o echipă alcătuită din „bărbați cu chelie de 50 de ani”, relatează CBS News.

Bărbatul în vârstă de 61 de ani a câștigat despăgubiri în valoare de 71.441 de lire sterline (circa 81.000 de euro) deoarece a fost forțat să își dea demisia, iar managerul său a făcut mai multe comentarii critice la adresa angajaților în vârstă și a spus că nu vrea „o echipă de bărbați cu chelie de 50 de ani”.

Suma de 81.000 de euro acoperă concedierea abuzivă și „daunele morale”.

Un tribunal din Regatul Unit a decis că Mark Jones, om de vânzări la Tango Networks, a fost forțat să plece din companie din cauza vârstei sale. Instanța a decis ca bărbatul să primească echivalentul salariilor pentru o perioadă de peste 12 luni.

Jones a început să lucreze la Tango Networks în 2019, pe când avea 59 de ani, și a lucrat acolo timp de 2 ani. În acest timp, managerul său, Philip Hesketh, a spus în mod repetat că își dorește o echipă de vânzări „energică și tânără”.

De asemenea, în 2020, când compania angaja noi oameni de vânzări, Jones a recomandat un candidat. Managerul l-a întrebat apoi pe Jones ce vârstă avea bărbatul. Când Jones i-a răspuns că avea 57 de ani, Hesketh a spus „Da, arăta bine”, dar a completat că voia pe cineva „mai tânăr” în acea poziție, și care ideal „ar fi femeie”.

Hesketh a mai spus că „nu vreau o echipă de bărbați cu chelie de 50 de ani – vreau să schimb dinamica”.

Ulterior, au fost aleși cei mai tineri 2 candidați, iar Hesketh a decis să îl înlocuiască pe Jones cu unul dintre aceștia.

În februarie 2021, Jones a fost pus oficial într-un plan de îmbunătățire a performanței. El a făcut o plângere către angajator, iar la 2 martie și-a dat demisia, motivând că este forțat să facă acest lucru din cauza vârstei sale.

Angajatorul lui Jones a susținut că bărbatul avea rezultate slabe la job, însă judecătorii au decis că angajatorul „nu a reușit să aducă dovezi convingătoare care să justifice acest fapt în mod obiectiv”.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Tango Networks, managerul Philip Hesketh nu mai lucrează în companie.

Foto: romyrwood / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.