A născut Elena Udrea. Extrădarea fostului ministru în România a devenit imposibilă

elena udrea
Elena Udrea este anchetată de DNA. Foto: Pagina de Facebook Elena Udrea

Elena Udrea, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, a născut o fetiță în Costa Rica, iar șansele ca ea să fie extrădată în România sunt extrem de mici.

”Nu există nicio şansă să fie extrădată, pentru că fetiţa va primi cetăţenie costaricană, iar statul Costa Rica protejează copiii şi nu permite separarea fetiţei de mamă. Noi avocaţii vom continua demersurile şi sperăm să obţinem o soluţie de anulare a acestei decizii abuzive”, a declarat pentru News.ro avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu.

Elena Udrea a fost condamnată în această vară la șase ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu. Fostul ministru a plecat în Costa Rica de la începutul anului și este, în prezent, dată în urmărire de Poliția Română.

Tudorel Toader crede că Elena Udrea poate fi extrădată

Tudorel Toader, ministrul Justiției, spunea că extrădarea Elenei Udrea este posibilă, chiar dacă România și Costa Rica nu au un acord bilateral în acest sens.

Toader a precizat că intervalul de timp în care se poate finaliza procedura de extrădare ţine de legislaţia Republicii Costa Rica.

Udrea a depus o cerere pentru obținerea statutului de refugiat politic în Costa Rica.