A murit Sorin Frunzăverde, fost ministru și membru al Partidului Democrat

sorin frunzăverde a murit
Foto: Robert D. Ward - http://www.defenseimagery.mil via Wikipedia.org

Politicianul Sorin Frunzăverde, fost membru al Partidului Democrat, și totodată fost ministru al Mediului, al Turismului și al Apărării, a murit duminică, 3 noiembrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, au anunțat reprezentanții spitalului, potrivit agenției de presă Agerpres.

El suferea de mai mulţi ani de o boală foarte gravă la rinichi, iar de o săptămâna starea lui era critică.

A murit Sorin Frunzăverde – Politicianul avea 59 de ani

 

Sorin Frunzăverde a murit la vârsta de doar 59 de ani. Decesul s-a produs în jurul orei 11.00.

În perioada 1997-2000, Sorin Frunzăverde a deținut o serie de funcții ministeriale ca reprezentant al Partidului Democrat, potrivit wikipedia.org:

– Ministrul Apelor, Pădurilor și Mediului înconjurător (5 decembrie 1997 – 11 februarie 1998) în Guvernul Victor Ciorbea
– Ministrul Turismului (17 aprilie 1998 – 16 decembrie 1998) în Guvernul Radu Vasile
– Ministrul Apărării Naționale (13 martie 2000 – 28 decembrie 2000) în Guvernul Mugur Isărescu.
– Ministrul Apărării (26 octombrie 2006 – 5 aprilie 2007) în Guvernul Tăriceanu.

La alegerile europarlamentare din noiembrie 2007 a fost ales deputat în Parlamentul European, el candidând pe listele Partidului Democrat pe prima poziție.

A demisionat din această funcție după ce a candidat la alegerile locale din iunie 2008 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, pe care a obținut-o.

A fost reales în această funcție la alegerile locale din iunie 2012. În același an Sorin Frunzăverde a părăsit PD și a intrat în PNL.

Sorin Frunzăverde și condamnarea definitivă din 2016

 

În mai 2016, Sorin Frunzăverde a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare de către Curtea de Apel Timișoara pentru folosirea influenței în vederea obținerii unui folos necuvenit, într-un dosar ce viza alegerile prezidențiale din 2014.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada cuprinsă între cele doua tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014, când se înfruntau Klaus Iohannis și Victor Ponta, Sorin Frunzăverde și-a folosit influența pe care o avea în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin pentru obținerea unor foloase necuvenite, respectiv să obțină, în al doilea tur de scrutin, un număr mai mare de voturi pentru Klaus Iohannis și, implicit, să-și consolideze poziția în cadrul PNL.

În același dosar a fost condamnat și Ghiorghioni Ionesie, vicepreședintele CJ Caraș-Severin, care în zilele de 12 și 13 noiembrie 2014 a luat legătura cu 9 primari cărora le-a solicitat să facă demersuri favorabile în direcția obținerii de mai multe voturi pentru candidatul PNL. Pentru a-i determina să procedeze în acest sens, Ionesie le-a transmis acestora că de rezultatul votului vor depinde alocările bugetare efectuate de Consiliul Județean către primării în anii 2015 și 2016, adică până la terminarea mandatului conducerii CJ Caraș Severin, mai arăta DNA la momentul trimiterii în judecată a celor doi.

Foto: Robert D. Ward – www.defenseimagery.mil via Wikipedia.org

A murit Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.