A murit solistul de la The Prodigy. Keith Flint avea 49 de ani

FOTO: Batiste Safont/Wikimedia Commons
FOTO: Batiste Safont/Wikimedia Commons

Solistul de la The Prodigy, Keith Flint, a fost descoperit mort în casa sa din Dummow, Essex, în această dimineață. Potrivit publicației britanice The Sun, care îl citează pe co-fondatorul The Prodigy, Liam Hewlett, Flint „s-a sinucis”.

Potrivit The Guardian, au fost chemați medicii însă aceștia nu au mai putut face decât să constate decesul.

„Persoana care ne-a alertat ne-a spus că își face griji pentru sănătatea bărbatului, ni s-a precizat că este inconștient. Am trimis un echipaj de ambulanță. Din păcate, medicii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic și au declarat decesul”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției britanice.

The Prodigy este una dintre trupele care s-a bucurat de o popularitate uriașă mai ales între anii 1990 și 2000. A vândut peste 25 de milioane de albume în întreaga lume și a câștigat numeroase premii, de la MTV Video Music Awards la Grammy.

Keith Flint a intrat în The Prodigy ca dansator, iar din 1996 a devenit vocalist odată cu piesa „Firestarter”. A fost remarcat pentru stilul său extravagant din clipuri și pe scenă. A fost căsătorit cu Mayumi Kai, o DJ-iță japoneză.

Flint era pasionat de motociclete. În 2007 a participat la un grand prix din Spania. De asemenea, și-a făcut și o echipă de motocicliști, Team Traction Control, alături de care a participat în Campionatul britanic Superbike, la categoria Supersport.

The Prodigy a concertat pentru prima dată în România la București, în 1995, la Sala Polivalentă. Trupa a revenit în România pe 1 iulie 2011, concertând în cadrul festivalului Rock The City. A urmat un concert la Electric Castle, în 2015, și un nou show în 2018, cu prilejul festivalului Untold.

FOTO: Batiste Safont/Wikimedia Commons

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.