A murit regizorul Ducu Darie

FOTO: Verbs describe us/Youtube
FOTO: Verbs describe us/Youtube

Regizorul Ducu Darie a murit la vârsta de 60 de ani. Era internat de aproape două săptămâni la Terapie Intensivă la Institutul Clinic Fundeni București. Fiul actorului Iurie Darie suferea de ciroză și se afla pe lista de transplant hepatic.

S-a născut în 1959, pe 15 iunie într-o familie de artiști. Mama sa a fost Consuela Roșu.

„Cred că de pe la 3 ani, 3 ani şi jumătate, am început să cresc în teatru. Nu exista bonă, baby-sitter şi-aşa mai departe, aşa că părinţii mă luau la repetiţii, la Teatrul de Comedie, unde erau amândoi angajaţi. Era perioada de glorie a Teatrului de Comedie.

Director era Radu Beligan, iar trupa era de fapt o pleiadă fantastică de actori, de la Dem Rădulescu, Mircea Albulescu, Gheorghe Dinică, Marin Moraru, până la cei mai tineri, care atunci erau Sanda Toma, Grigore Gonţa. Se puneau spectacole precum «Umbra», de Evgheni Schwartz, «Capul de răţoi», iar regizor era David Esrig“, îşi amintea Alexandru Darie, într-un interviu pentru Adevărul.

A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, iar un an mai târziu a debutat ca asistent de regie la Teatrul de Stat din Oradea.

În 1991 s-a consacrat și internațional. După spectacolul „Visul unei nopți de vară”, ziarul „The Guardian” a scris că este cea mai bună montare de la producția cu același nume semnată de Peter Brook.

În anii următori a fost invitat să monteze spectacole în Marea Britanie și Statele Unite. Din 2002 a condus Teatrul Bulandra.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.