A murit omul cu cea mai mare pensie din România

Gheorghe Bălășoiu cea mai mare pensie din românia
Gheorghe Bălășoiu. Foto: infoargesnews.ro

Fostul director al Penitenciarului Mioveni, Gheorghe Bălășoiu, a murit vineri, 2 iulie, în jurul orei 5.00, la vârsta de 73 de ani, anunță publicația infoargesnews.ro.

Gheorghe Bălășoiu a fost declarat omul cu cea mai mare pensie din România, el având o pensie lunară de peste 78.000 de lei.

Gheorghe Bălășoiu a lucrat în magistratură, apoi a fost şef al Penitenciarului Colibaşi. În 2005, înainte de a ieşi la pensie, el a fost încadrat ca procuror, însă a stat la Curtea de Apel Piteşti doar două săptămâni, potrivit sursei citate.

Pentru ca venitul pentru ultima lună de muncă să fie cât mai mare, în anul 2005 Gheorghe Bălășoiu a renunţat la concediul de odihnă din ultimul an şi a avut foarte multe deplasări în interes de serviciu. Banii pentru deplasări şi concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei, mai notează publicația infoargesnews.ro.

Pensia sa a tot crescut anual, iar în ianuarie 2021 a ajuns să aibă 78.000 lei pe lună.

În luna ianuarie, ministrul Muncii Raluca Turcan anunța la postul de televiziune Digi24 că cea mai mare pensie din România este de 78.634 de lei, din care doar 5.205 lei proveneau din contributivitate (adică 6,6% din pensie), iar restul de 73.429 de lei din criterii favorizante obținute din mai multe legi.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.