A murit marele campion olimpic la canotaj Dimitrie Popescu

Foto: Federația Română de Canotaj / Facebook

Federația Română de Canotaj (FRC) a anunțat decesul marelui campion olimpic Dimitrie Popescu, la vârsta de doar 62 de ani.

Cel mai valoros trofeu din carieră a fost titlul olimpic cucerit în 1992, la Barcelona, în proba de patru rame cu cârmaci (4+), mai notează sursa citată.

La aceeași ediție a JO, a obținut și medalia de bronz în proba de două rame cu cârmaci (2+).

Medalii olimpice de argint a câștigat în proba de dublu rame la JO de la Los Angeles din 1984, dar și în proba de patru rame la JO de la Seul, în 1988.

În 1989, a fost campion mondial cu echipajul de patru rame și a obținut medaliile de argint la dublu rame la Campionatele Mondiale din 1985 și din 1996.

Dimtirie Popescu. Foto: Federația Română de Canotaj / Facebook

După retragerea din activitatea competițională, Dimitrie Popescu a devenit antrenor la CSA Steaua, iar din 1997 a fost antrenor la lotul olimpic de canotaj al României.

Dimitrie Popescu a primit titlurile de Maestru al Sportului și Maestru Emerit al Sportului.

„Decesul a avut loc în această după-amiază în locuința personală de la Bușteni. În ultimele patru zile, Dimitrie Popescu a participat la Campionatul Național de Fond de la Snagov. Federația Română de Canotaj transmite condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească”, au transmis reprezentanții FRC.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version