A murit încă o persoană dintre cele atacate la Spitalul de psihiatrie Săpoca

Spitalul din Săpoca, Buzău. Foto: Vrancea24.ro

Încă o persoană dintre cele atacate în Spitalul de psihiatrie Săpoca din județul Buzău a încetat din viață, anunță postul de televiziune Digi24.

Bilanțul deceselor a ajuns la șase: 3 bărbați și 3 femei.

Cea de-a șasea victimă este o femeie de 79 de ani, care era internată la Spitalul Universitar din București. Ea a murit în dimineața zilei de luni, 26 august, după ce a suferit intervenții chirurgicale complexe.

Ea fusese adusă în stare foarte gravă la spitalul din Capitală. Pe toată perioada tratamentului, pacienta a fost în stare gravă, intubată și ventilată mecanic.

În prezent, alți 7 pacienți răniți de atacatorul în vârstă de 38 de ani sunt internați în spitale din București.

Tragedia din Spitalul de psihiatrie Săpoca a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică (17 spre 18 august), când un tânăr internat pentru alcoolism, aflat în sevraj etilic, a luat un stativ de perfuzii și a lovit 13 pacienți internați în două saloane.

Patru oameni au murit pe loc, iar o a cincea victimă a decedat la scurt timp. Atacul a avut loc în timpul nopții, în jurul orei 3.00. Viorica Mihălașcu, directoarea Spitalului Săpoca, a declarat că atacul s-a petrecut extrem de rapid, în maximum un minut, și că nimeni nu a apucat să intervină. Acest fapt a fost pus sub semnul întrebării de Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Ulterior, după ce au ieșit la iveală mai multe nereguli, ca de exemplu faptul că tânărul de 38 de ani a fost culcat în pat cu o altă persoană, directoarea și-a dat demisia.

Sorina Pintea a anunțat că ministerul va depune o plângere penală referitoare la activitatea medicului de gardă și a asistentelor care au fost în tura de noapte atunci când s-au produs crimele.

„Nerespectarea procedurilor, a regulamentelor, duce la astfel de situaţii”, a mai spus Pintea.