A murit Ilie Balaci. Craiova și fotbalul românesc, în doliu

Fostul mare fotbalist român Ilie Balaci a murit la vârsta de 62 de ani. Legenda Craiovei Maxima s-a stins în urma unui atac cerebral.

Balaci ajunsese cu ambulanța la spital, iar medicii au încercat să îl resusciteze timp de 30 de minute.

„Mi-a zis un prieten. Am vorbit la Craiova, cu prietenii noștri, care îi țineau lumânarea. Parcă suntem blestemați! Nu știu nimic”, a declarat Sorin Cârțu la TV Digi Sport. Cârțu, care a fost coleg de echipă cu Balaci, a izbucnit apoi în plâns.

Ilie Balaci, numit și ”Minunea blondă”, a debutat în Liga 1 la doar 16 ani și 11 luni. A jucat la Universitatea Craiova, FC Olt și Dinamo – în total, 347 de meciuri în prima liga din România. Pentru Știința, a mercat de 76 de ori. Balaci are în palmares 3 titluri de campion al României și 4 cupe.

Pentru România, Balaci a debutat la 17 ani și jumătate. A marcat de 8 ori pentru ”națională”, în cele 65 de partide pe care le-a jucat la prima echipă.

Ca antrenor, Balaci a pregătit echipele Pandurii, Drobeta Turnu-Severin, Club Africain, Olympique Clasabanca, Al Shabab, Al Nassr, Al Hilal, U Craiova, Al Ain, Al Hilal, Al Sadd, Al Ahli, Al Arabi, Kazma, Raja Casablanca, Al Nahda, Al Hilal Omdurman și Al Suwaiq.

Fosta glorie a câștigat 21 de trofee în Asia și Africa, cel mai important fiind Cupa Campionilor Africii.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.