A murit Gheorghe Mencinicopschi, fost director al Institutului de Cercetări Alimentare

gheorghe mencinicopschi

Gheorghe Mencinicopschi. Foto: adevărul.ro

Gheorghe Mencinicopschi, fost director al Institutului de Cercetări Alimentare, a murit la vârsta de 73 de ani, anunță publicația agrointel.ro.

Gheorghe Mencinicopschi suferea de o boală la plămâni și a murit într-un spital din București, unde era internat de mai multe zile.

Potrivit antena3.ro, el suferea de fibroză pulmonară, o boală incurabilă. Fibroza pulmonară idiopatică este o boală cronică rară, de cauză necunoscută, care afectează ambii plămâni, se arată pe site-ul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Din cauza unor mecanisme necunoscute, se produce o modificare lentă a structurii pereților alveolelor pulmonare, care se îngroașă și devin rigizi. Pacienții simt o lipsă de aer ce apare la efort, care se accentuează progresiv de-a lungul mai multor luni de zile.

Unii pacienți se plâng și de o tuse seacă persistentă, de febră sau dureri ale articulațiilor.

Născut în 1949 în comuna Domnești din județul Argeș, Gheorghe Mencinicopschi a fost biolog și biochimist.

A absolvit Facultatea de Biologie-Biochimie de la Universitatea București și a fost cercetător științific principal gr. 1 la Institutul de Cercetări Alimentare. A fost director al Institutului de Cercetări Alimentare și profesor universitar la Facultatea de Biotehnologii a Universității de Științe Agricole și Medicina Veterinară București.

La sfârșitul anului 2008 Gheorghe Mencinicopschi a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție alături de Dan Voiculescu, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

Directorul institutului a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice și de fals în înscrisuri sub semnătură privată. În data de 8 august 2014 Curtea de Apel București l-a găsit vinovat pe Mencinicopschi pentru complicitate la infracțiunea de spălare de bani, cu circumstanțe agravante, pentru care l-a condamnat la 8 ani de închisoare.

Decizia penală pronunțată de Curtea de Apel București a fost pusă în executare în aceeași zi. Gheorghe Mencinicopschi a fost eliberat condiționat după numai 2 ani de închisoare, în 26 septembrie 2016.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version