A murit Daniel Prodan, unul din marii fundași ai Generației de Aur

Daniel Prodan (1972-2016) Foto: Echipa națională de fotbal a României
Daniel Prodan (1972-2016) Foto: Echipa națională de fotbal a României

Daniel Prodan a murit aseară, din cauza unui infarct, în casa sa din Voluntari. Fostul apărător al Generației de Aur avea doar 44 de ani.

Daniel Claudiu Prodan a început fotbalul la clubul Olimpia din orașul său natal, Satu Mare. A ajuns la Steaua în 1993, unde a jucat până în 1996, cucerind titlul de campion în fiecare an.

A câștigat un loc și în echipa națională, pentru care avea să joace de 54 de ori, fiind printre jucătorii români care au ajuns în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1994. Daniel Prodan a fost cel care l-a marcat excelent pe marele Gabriel Batistuta în victoria istorică în fața Argentinei, scor 3-2, din ”optimi”.

Didi Prodan este primul dispărut din ”Generația de aur”. Puternicul fundaș s-a transferat la Atletico Madrid, în 1996, însă o accidentare serioasă la genunchi i-a afectat ani de zile cariera.

A trecut și pe la Glasgow Rangers, unde nu a jucat, însă, niciun meci în doi ani și jumătate, tot din cauza problemelor medicale. Prodan a mai jucat și pentru Rocar București, FC Național și gruparea siciliană Messina.

În ultima vreme, era unul dintre cei mai duri critici ai actualei conduceri a FRF.

Vestea morții sale a lovit ca un fulger în lumea fotbalului din România.

„Este o adevărată lovitură! Am aflat de moartea lui în urmă cu două ore… Mi-a fost ca un copil… Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. E tot ce pot să spun, am rămas fără cuvinte”, a spus Mircea Sandu pentru ProSport.

”Nu îmi găsesc cuvintele. Sunt șocat. Nu pot crede așa ceva. Este o veste tulburătoare”, a spus Gabi Balint pentru DigiSport.