A murit cel mai mare fermier din România, Culiță Tărâță

A murit latifundiarul Culiță Tărâță

Latifundiarul Culiţă Tărâţă, care a administrat și exploatat Insula Marea a Brăilei, cea mai mare suprafață arabilă a țării, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâță, avea 62 de ani și a decedat în urma unei afecțiuni cardiace. De asemenea, de mai mult timp, Culiță Tărâță suferea de o boală incurabilă, pentru care făcea chimioterapie la o clinică din Viena.

Politicianul s-a aflat în concediu medical în ultimele şase luni, trecând ocazional pe la Consiliul Judeţean Neamț.

De profesie inginer agronom, Culiță Tărâță a fost fondatorul Holdingului TCE 3 Brazi care a avut în administrare Insula Mare a Brăilei. După ce în 2011 a demisionat din PSD, unde deținea funcția de senator, a devenit vicepreşedinte al formațiunii politice UNPR.

Culiţă Tărâţă deţinea o avere estimată la 128 – 130 de milioane de euro în 2013, pe care în urmă cu opt ani a împărțit-o celor trei fii ai săi, George, Culiţă şi Mihai.

Anul trecut, fiii lui Culiță Tărâță administrau 10.000 de hectare în judeţul Neamţ și 60.000 de hectare concesionate în Insula Mare a Brăilei.

Ei mai deţineau și 20.000 de capete de berbecuţi, 35.000 de porci şi 2.500 de bovine. Cea mai mare parte a exporturilor realizate mergeau către țările arabe.