A murit copilul care a intrat în comă după o anestezie la dentist

FOTO: ExplorerBob/Pixabay.com
FOTO: ExplorerBob/Pixabay.com

Copilul de 4 ani care a intrat în comă după ce i s-a făcut anestezie totală la o clinică stomatologică din Pitești a murit. Anunțul a fost făcut de medicul Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „ Grigore Alexandrescu” din București. Ieri, copilul intrase în moarte cerebrală.

Medicii de la cabinetul stomatologic sunt acum cercetați pentru ucidere din culpă. „Referitor la cazul copilului transportat la spital în urma unei proceduri medicale stomatologice, având în vedere modificarea situaţiei juridice, urmează a fi schimbată încadrarea juridică în cauză, noua încadrare fiind aceea de ucidere din culpă”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

De asemenea, activitatea clinicii stomatologice Teddy Care din Pitești a fost suspendată complet de Inspecția Sanitară de Stat, după decesul copilului.

Inspectorii Ministerului Sănătății spun că băiețelul ar fi fost sedat cu un cocktail de medicamente ce conținea propofol și ketamină. Substanțele ar fi trebuit să fie folosite doar într-un spital în care există și secție de terapie intensivă.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că în următoarea perioadă va fi verificat felul în care se fac anesteziile în cabinetele stomatologice.

„Este într-adevăr o tragedie. (…) În momentul de faţă, activitatea acelui cabinet, acelei miniclinici a fost complet închisă, a fost suspendată de către DSP, Colegiul Medicilor anchetează cazul şi vom comunica concluziile noastre. (…)

Este foarte important ca aceste tragedii să nu se mai repete şi în perioada următoare vom verifica felul în care se dau aceste anestezii sau analgosedări în unele cazuri în cabinetele stomatologice”, a spus ministrul Victor Costache, la România TV.

Ministrul a mai spus că propofolul, folosit la antestezia copilului, este un produs foarte puternic și a amintit că din cauza acestuia a murit și Michael Jackson. „Acest medicament trebuie folosit numai într-un cadru care poate fi monitorizat corect”, a explicat ministrul.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.