A murit cel mai gras om din lume

Andrés Moreno Sepúlveda, un mexican care cântărea aproape o jumătate de tonă, a murit din cauza unui atac de cord, în ziua de Crăciun.

Cel mai mare om din lume a trăit 38 de ani. A murit în drum spre spital.

Andrés Moreno Sepúlveda cântărea 445 de kilograme, iar acest fapt l-a făcut faimos pe plan internațional.

The Telegraph amintește că luna trecută, Cristiano Ronaldo, fotbalistul de la Real Madrid, l-a rugat să slăbească. Nu a fost de ajuns. A murit acasă, în Ciudad Obregon, undeva în nordul Mexicului, în liniștitul stat Sonora.

Andrés Moreno Sepúlveda reușise să piardă masiv din greutate în ultima vreme, operându-se și slăbind până la momentul în care a putut din nou să se spele sau să se îmbrace singur. ”Era foarte fericit”, a spus Carmen Palacios, publicista acestuia.

Andrés Moreno Sepúlveda a fost întotdeauna foarte mare. A avut șase kilograme la naștere, iar când a împlinit 10 ani muta acul cântarului la 120.

Dacă nu știați, Mexicul a depășit Statele Unite pe primul loc în topul obezității. Precedentul deținător al titlului de ”cel mai gras om din lume” fusese tot un mexican. Manuel Uribe, din Monterrey, care cântărea peste 550 de kilograme, a murit anul trecut, la vârsta de 48 de ani.

Chiar și așa, cel mai greu om din istoria medicală a fost un american, Jon Brower Monnoch. Acesta avea 635 de kilograme când a ajuns la Spitalul Universitar din Seattle în 1976. A murit în 1983, la 42 de ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Alte știri: