A murit Baby, primul pui de delfin născut în captivitate în România. Ce au descoperit specialiștii

baby pui de delfin

Foto: Delfinariul Constanța / Facebook

Baby, primul pui de delfin născut în captivitate în România, a murit subit la vârsta de 4 luni, a anunțat echipa Delfinariului din Constanța.

„Cu regret, vă aducem la cunoștință încetarea din viață a puiului de delfin cunoscut publicului cu numele “Baby”. Facem precizarea că acesta este produsul de concepție a două variații ale speciei Tursiops truncatus Gilly, provenite din areale diferite.

Contrar evoluției favorabile a puiului nascut în captivitate, decesul a survenit subit. Rezultatul examinarii anatomo-patologice a evidențiat fără echivoc existența afectarii organelor vitale (în principal plămânii și ficatul) de natură acută, incompatibilă cu viața.

Având în vedere evoluția bruscă a acestei afecțiuni, nu putem exclude o componentă genetică. Realitatea obiectivă la nivel global indică o rată scăzută de supraviețuire a puilor de mamifere marine născute în captivitate”, a transmis Delfinariul Constanța.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version