A murit actrița Shannen Doherty, cunoscută pentru rolul Brendei din „Beverly Hills, 90210”

Shannen Doherty
Shannen Doherty în rolul Brendei, în serialul „Beverly Hills 90210”. Foto: Captură YouTube

Actrița Shannen Doherty, cunosută în special pentru rolul Brendei din „Beverly Hills, 90210”, a murit la vârsta de 53 de ani, după ce s-a luptat timp de 9 ani cu cancerul de sân, relatează CNN.

„Cu inima grea confirm decesul actriței Shannen Doherty. Sâmbătă, 13 iulie, ea a pierdut bătălia cu cancerul, după mulți ani de luptă împotriva bolii”, a declarat ofițerul de relații publice al actriței, Leslie Sloane, într-o declarație pentru CNN.

„Fiică, soră, mătușă și prietenă devotată, ea a fost înconjurată de cei dragi, precum și de câinele ei, Bowie. Familia cere intimitate în acest moment pentru a o putea plânge în liniște”, a continuat Sloane.

În România, Shannen Doherty a devenit cunoscută în special pentru rolul Brendei Walsh din serialul de succes „Beverly Hills, 90210”, în care a jucat din 1990 până în 1994. De asemenea, actrița a jucat și în spinoff-ul ulterior, numit „90210”.

Un alt rol de succes a fost cel din serialul „Charmed”, în care a interpretat-o pe Prue Halliwell (din 1998 până în 2001).

Doherty a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer de sân în 2015, care a intrat în remisie doi ani mai târziu. În 2020, Doherty a anunțat că boala a revenit, s-a răspândit și a ajuns în stadiul 4. În iunie 2023, ea a făcut public faptul că, din păcate, cancerul ajunsese la creier.

Doherty și-a documentat lupta cu cancerul în podcastul său, „Let’s Be Clear with Shannen Doherty”. Cel mai recent episod a fost difuzat pe 8 iulie.

Doherty a vorbit deschis despre viața cu această boală, chiar dacă era clar că este incurabilă, și a continuat să vorbească despre planurile ei de viitor.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.