A mers pe banii săi la Olimpiada Internațională și a câștigat argintul pentru România

Olimpicii români s-au întors cu multe medalii de la Beijing. Foto: Facebook

Un elev român a strâns bani din donații pentru a participa la Olimpiada Internațională de Astrofizică din China și a reușit să obțină medalia de argint.

„A fost cea mai mare olimpiadă internațională la care am participat până acum. Au fost 200+ de participanți din 39 de țări și chiar s-a simțit atmosfera de olimpiadă, de competiție. Mie mi s-au părut mai grele subiectele ca în Sri Lanka, în mare parte deoarece au fost și subiecte de astrofizică”, a spus David Turturean, olimpic internațional, citat de Digi24.

El a trebuit să strângă bani pe cont propriu pentru a participa la concursul de la Beijing, nefiind inclus în primul lot național, pentru care statul român decontează cheltuielile.

David Turturean nu este la prima izbândă la concursurile internaționale. În urmă cu doar câteva săptămâni, elevul sucevean obținea medalia de aur la Olimpiada de Astronomie din Sri Lanka, unde au mai participat 82 de concurenți din 22 de țări.

”Concursul a fost foarte strâns, competiția acerbă. Am încercat să fiu cât mai puțin stresat ca să pot duce acest maraton de probleme până la capăt”, spune Paul Rebenciuc, coleg cu David la Colegiul Național Ștefan cel Mare din Suceava, de asemenea medaliat cu argint la întrecerea de la Beijing.

Echipele României s-au prezentat excelent la Olimpiada Internațională de Astrofizică.

”Echipa I a obținut o medalie de aur și patru de argint, iar echipa a doua, două medalii de argint, o medalie de bronz și două mențiuni”, a precizat Cristian Pârghie, team leader lotul României la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.