A luat foc clubul Bamboo: 38 de oameni au ajuns la spital, clădirea s-a prăbușit

A luat foc clubul Bamboo FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

A luat foc clubul Bamboo.  Potrivit autorităților, 38 de persoane au fost spitalizate, însă după câteva ore au mai rămas doar opt. Trei răniți sunt internați la Spitalul Florească, trei la Pantelimon, unul la Colentina și altul la Elias. Cel de la Elias este în stare gravă, după ce a suferit arsuri pe căile respiratorii.

8:36. Viceprimarul Primăriei Sectorului 2, Dan Cristian Popescu: „Clubul Bamboo nu avea autorizație de funcționare”. Potrivit viceprimarului, clubul avea un aviz de la ISU pentru intervenții în caz de incendiu.

7:46. Autoritățile spun că deocamdată nu există certitudinea că n-au fost prinse persoane sub structura clubului, care s-a prăbușit.

7:45. În continuare sunt focare de incendiu, spun pompierii, însă totul este sub control.

7:42. Raed Arafat a declarat că 38 de oameni au ajuns la spital: 21 cu ambulanțe și 17 cu mijloace proprii. De asemenea, acesta a mai adăugat că persoana care era în stare mai gravă și era intubată, este acum conștientă și mai bine. Mulți dintre cei care au ajuns la spital s-au intoxicat cu fum.

7:41. Raed Arafat spune că persoana care era intubată, în stare mai gravă, se simte mai bine acum. De asemenea, a mai spus că intervenția continuă, însă s-a redus numărul echipajelor de pompieri care intervin întrucât

7:25. Doi procurorii de la Parchetul Tribunalului București sunt la locul incendiu. Un dosar penal s-a deschis.

7:10. Pompierii spun că înăuntru ar fi găsit materiale inflamabile, iar un locatar din apropiere spune că flăcările ajungeau la peste trei etaje.

Raed Arafat a declarat că pompierii mai acționează la stingerea unor focare, însă incendiul este sub control. Clubul Bamboo a ars din temelii, iar clădirea este total prăbușită.

„Nu putem exclude existența unor victime până când nu vom verifica ruinele, e posibil ca asta să dureze până mâine. Colegii pompierii vor rămâne aici, rămân și echipaje medicale restrânse”, a declarat Raed Arafat.

Imediat după ce a luat foc clubul Bamboo, autoritățile au instituit Codul Roșu. La fața locului au acționat, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, peste 20 de autospeciale de stingere, 27 echipaje SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, un Spital Mobil și Descarcerare Grea.

Pompierii din turele libere au fost chemați la serviciu pentru a interveni.

„În acest moment acționăm de pe laterale, focul este generalizat, flăcările sunt foarte mari. Ne concentrăm în acest moment pe stingerea și salvarea persoanelor. Nu știm câte persoane se aflau în interior. La sosirea primului echipaj, se începuse evacuarea. Nu excludem posibilitatea să mai fi rămas persoane înăuntru. Am constituit echipe de căutare-salvare.

Vizavi de club sunt blocuri de locuințe, acestea nu sunt în pericol nici din cauza flăcărilor, nici din cauza fumului. Lângă club există însă un altul, iar aici există posibilitatea de extinderea. Planul roșu a fost declanșat la ora 4:00”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU București.