A început votul în Diaspora: Klaus Iohannis, mare favorit la victorie în străinătate!

iohannis dăncilă
Foto: Președinția României / Parlamentul European

Votul în Diaspora pentru turul doi de scrutin al alegerilor prezidențiale a început astăzi și va dura, la fel ca în primul tur, trei zile.

Klaus Iohannis, președintele în exercițiu, este dat drept mare favorit la câștigarea alegerilor în afara granițelor, după ce s-a impus clar în primul tur. De cealaltă parte, Viorica Dăncilă a fost mult în urmă, clasându-se abia pe locul al cincilea în Diaspora.

Au votat deja aproape 20.000 de români, majoritatea alegând să își trimită alegerea prin corespondență.

Sunt deschise, deocamdată, stațiile de votare din Oceania, cele mai importante secții de votare fiind în Australia și Noua Zeelandă.

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă se luptă pentru locul de onoare de la Palatul Cotroceni, cu candidatul liberal în pole-position, după ce în primul tur a obținut 37,82% din voturi, în timp ce liderul PSD a primit încrederea a 22,26% dintre cetățeni.

Alegeri prezidențiale Diaspora: Turul 2

În Diaspora vor fi organizate, la fel ca în primul tur de scrutin, 835 de secții de votare.

Alegătorii sunt așteptați la urne începând cu ora locală 12:00.

În zilele de 23 și 24 noiembrie, urnele se deschid la ora locală 7:00 și se închid la ora 21:00.

Alegătorii care la ora 21:00 se află la sediul secției de votare, dar și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în secția de vot, își pot să exercita dreptul de vot până cel mult la ora 23:59.