A început producția de măști de protecție în România

FOTO: coyot/Pixabay.com
FOTO: coyot/Pixabay.com

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a anunțat că a început producția primelor măști de protecție în România. Ministrul Popescu spune că au fost deja instalate utilajele și a fost făcut și un test de producție.

Firma producătoare se numește Techtex SRL, o societate din Bihor, membră a grupului Taparo, care are ca principal obiect de activitate fabricarea de textile nețesute și articole din acestea.

Grupul este cunoscut în Maramureș mai mult ca producător de mobilă, potrivit Hotnews.ro. Ministrul Virgil Popescu spune că firma va produce la început câte 150.000 de măști pe zi, iar din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 zilnic.

O aeronavă C-17 Globemaster III a aterizat, sâmbătă dimineaţa, pe Aeroportul Otopeni, cu 45 de tone materiale medicale din Coreea de Sud. Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a declarat sâmbătă că cele 100.000 de combinezoane de protecţie aduse pe Aeroportul Otopeni vor fi distribuite către toate spitalele din ţară, în special la cele care sunt în linia întâi în procesul de combatere a virusului Covid-19. Nicolae Ciucă a explicat că acest transport a fost făcut în cadrul unui program al NATO. Este al doilea transport de materiale sanitare care a venit din Coreea de Sud.

masti

Astăzi a început producția primelor măști în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor și testul de producție. În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi – peste 4 milioane de măști lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv 15.000.000 de măști lunar. Le mulțumesc celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc materialul exterior al măștilor, primele două straturi, dar de acum și produsul finit. Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce și ultimul strat pentru măști tot în țara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine.

Publicată de Virgil Popescu pe Duminică, 29 martie 2020

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.